Kale birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan ve Giresun’u ikiye bölen yarım adanın en yüksek yerinde, şehre hakim volkanik kayalık üzerinde yer almaktadır.
Giresun Kalesi’nin ne zaman yapıldığı konusunda bilgiler yeterli değildir. Bununla beraber bazı kaynaklar M.Ö II. yüzyılda Pontus Kralı I.Farnakes tarafından yaptırıldığını göstermektedir. Bizans Dönemi‘nde, denizden 100 metre yükseklikte bulunan kale yaygın bir yerleşime sahne olmuştur. Bu yüzden de buraya kale-şehir sözcüğü yakıştırılmıştır. Yapı, iç ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmuştur. İç kalede bir saray kalıntısı bulunmaktadır. Kale duvarları güneybatıdan başlayarak kenti çevrelemekte ve kuzeydoğuya uzanmaktadır. Kalenin kuzeyinde ise blok taşlarla örülmüş mağaraların sığınak olarak kullanıldığı düşünülmektedir.
Kalede milli mücadele kahramanı Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı bulunmaktadır. Kale günümüzde piknik ve gezi alanı olarak düzenlenmiştir. Antik kaynaklarda “Bronz Duvarlı Kale” olarak anılan Giresun Kalesi’nin surlarının Helenistik Dönem‘e ait olduğu düşünülmektedir. Kale yeşil ve mavinin buluştuğu Giresun’u yüksekten izlemek için de ideal bir noktadır.
Giresun Kalesi’ne Nasıl Gidilir?
Giresun Kalesi’ne yaya ulaşımının yanı sıra, şehir merkezinden hareket eden araçlarla (şehir içi kale dolmuşları) ulaşmanız mümkündür.
Giresun Kalesi Giriş Ücreti: Ücretsiz
Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
SNUS NEDİR ?
Sohbetli Canlı Okey Oyna
Türkiye İşçi Partisi Giresun Milletvekili Aday Adayı Nihal Memiş Dizdar Oldu
MONEYPAY YETKİLİSİ SEDA HANIM MÜŞTERİYİ RESMEN KOVUYOR
Giresun’da Ramazan Pidesi Fiyatları Açıklandı
Enes Ünal golleriyle La Liga’yı sallıyor! Lewandowski…
Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu
Kılıçdaroğlu, bugün HDP ile görüşecekAKİKA:
Alperen’in 9 sayısı Houston’ın galibiyetine yetmedi! İşte NBA’de gecenin neticeleri
‘AMB’nin sonucu bankalara olan güvenin göstergesi’